4 Seizoenenband

Wat is een vier seizoenenband? Hoe verhoudt deze band zich ten opzichte van zomer- en winterbanden?

De vier seizoenenbanden, ook wel all-season of all-weather genoemd (tevens aangeduid met het teken M+S ) , is minder bekend dan de zomerband of de winterband en gemaakt om voldoende grip te bieden in de zomer en in de winter. Deze banden vormen een combinatie van de belangrijkste eigenschappen van zomer- en winterbanden. Vanzelfsprekend kunnen autobanden niet voor beide seizoenen maximaal geschikt zijn en vormt het resultaat een compromis. Wanneer je kiest voor een vier seizoenenband lever je op beide vlakken iets in. Je zult dus minder grip hebben in de winter dan met winterbanden en de banden zullen iets harder slijten in de zomer dan zomerbanden. Het grote voordeel van een vier seizoenenband schuilt hem in het wisselen van de banden. Indien u over zomer- en winterbanden beschikt, dient u twee keer per jaar de autobanden te verwisselen. Bij een vier seizoenenband hoeft dat alleen wanneer de banden versleten zijn en echt aan vervanging toe zijn.

Verscheidene tests wijzen uit dat een vier seizoenenband een compromis blijft met prestaties die noch in de zomer, noch in de winter van hoog niveau zijn. Op een besneeuwd wegdek zal de wagen, bij een snelheid van 50km/h, 20 meter sneller stilstaan in vergelijking met zomerbanden. Niettemin staat een voertuig uitgerust met winterbanden nog 5 meter eerder stil. Een vier seizoenenband presteert in vergelijk met zomerbanden opmerkelijk beter in winterse omstandigheden maar zal leiden tot een hoger brandstofverbruik in de zomermaanden.

Rijdt u weinig kilometers maar wenst u toch een veilige oplossing tijdens de wintermaanden? Dan biedt een vier seizoenenband misschien wel een oplossing voor u? Contacteer uw bandenspecialist en vraag verdere informatie.

Profiteer nu bij aankoop van nieuwe banden van onze gratis bandenverzekering en krijg één jaar pechverhelping. Meer uitleg vindt u hier

Koop hier je 4 seizoenenbanden

Naar de BestDrive Shop

 

 

Tips & Tricks

Wetgeving winterbanden

Wetgeving winterbanden

Vertrekt u op wintersportvakantie? Misschien heeft u wel nood aan winterbanden. Hieronder een overzicht van de winterbandenwetgeving in verschillende landen.

Lees meer

Maak nu een afspraak online

Vermijd lange wachttijden voor uw bandenwissel en maak snel een online afspraak. Deze module is toegankelijk voor de klanten met/zonder actieve bandenopslag in het filiaal, klanten die een uitlijning wensen of nieuwe banden willen aankopen.

Maak een afspraak!

Onze merken:

Bereik ons

 016/55.35.10
 016/55.35.19
 aarschot@bestdrive.be
 Nieuwlandlaan 17-19,
3200 Aarschot
Maak een afspraak online
Bekijk op google maps